Wódka Finlandia jest wytwarzana i rozlewana w jednym miejscu na świecie - w Rajämaki, na północ od Helsinek. Krystalicznie czysta woda wykorzystywana do jej produkcji filtrowana jest przez morenowe skały polodowcowe. Do jej produkcji używa się najwyższej klasy sześciorzędowego jęczmienia. Dla uzyskania wyjątkowej jakości, wódka Finlandia jest destylowana 200-krotnie (!) w precyzyjnie kontrolowanej temperaturze.
sobota, 29 maja 2010
Wódka Finlandia jest wytwarzana i rozlewana w jednym miejscu na świecie - w Rajämaki, na północ od Helsinek. Krystalicznie czysta woda wykorzystywana do jej produkcji filtrowana jest przez morenowe skały polodowcowe. Do jej produkcji używa się najwyższej klasy sześciorzędowego jęczmienia. Dla uzyskania wyjątkowej jakości, wódka Finlandia jest destylowana 200-krotnie (!) w precyzyjnie kontrolowanej temperaturze.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz